Počet záznamů: 1  

Catalytic Partial Oxidation of Biomass/Oil Mixture

  1. 1.
    SYSNO ASEP0422824
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevCatalytic Partial Oxidation of Biomass/Oil Mixture
    Tvůrce(i) Veselý, Václav (UCHP-M) RID, SAI
    Hanika, Jiří (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Tukač, V. (CZ)
    Lederer, J. (CZ)
    Kovač, D. (CZ)
    Zdroj.dok.Journal of Energy and Power Engineering - ISSN 1934-8983
    Roč. 7, č. 10 (2013), s. 1940-1945
    Poč.str.6 s.
    Forma vydáníOnline - E
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovahydrocarbon oil ; biomass ; catalytic partial oxidation
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPTE01020080 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    2A-2TP1/024 GA MPO - Ministerstvo průmyslu a obchodu
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceInvestigation was focussed to application of waste POX (partial oxidation), e.g., meal rape in form of suspension in high boiling hydrocarbons from crude oil distillation. There is an opportunity for utilization of biomass waste resulted from fuels bio-components production. A decrease of oxygen and water steam demand in feed for POX process was observed in this variant. Catalytic effect of iron nanoparticles or nickel nitrate as catalysts in improvement of the pilot plant biomass/oil partial oxidation was investigated as well. Presence of catalyst in the feed supports formation of carbon monoxide and suppression content of methane in the gas product. Experimental data were well compared with process simulation based on equilibrium reactor model.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2014
    Elektronická adresahttp://www.davidpublishing.com/journals_info.asp?jId=1718#
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.