Počet záznamů: 1  

Temperature-Dependent Kinetics of Grape Seed Phenolic Compounds Extraction: Experiment and Model

  1. 1.
    SYSNO ASEP0387689
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevTemperature-Dependent Kinetics of Grape Seed Phenolic Compounds Extraction: Experiment and Model
    Tvůrce(i) Bucic´-Kojic´, A. (HR)
    Sovová, Helena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Planinic´, M. (HR)
    Tomas, S. (HR)
    Zdroj.dok.Food Chemistry. - : Elsevier - ISSN 0308-8146
    Roč. 136, 3-4 (2013), s. 1136-1140
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovakinetics modelling ; temperature ; grape seed
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    UT WOS000313924900004
    DOI10.1016/j.foodchem.2012.09.087
    AnotaceThe kinetics of a batch solid–liquid extraction of total phenolic compounds from milled grape seed using 50% ethanol at temperatures (25–80 C) was studied. A new model includig the concept of broken and intact cells and a linear equilibrium at the solid–liquid interface was developed. Both equilibrium partition coefficient and effective diffusion coefficient were temperature-dependent.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.