Počet záznamů: 1
Temperature-Dependent Kinetics of Grape Seed Phenolic Compounds Extraction: Experiment and Model
- 1.
SYSNO ASEP 0387689 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Temperature-Dependent Kinetics of Grape Seed Phenolic Compounds Extraction: Experiment and Model Tvůrce(i) Bucic´-Kojic´, A. (HR)
Sovová, Helena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
Planinic´, M. (HR)
Tomas, S. (HR)Zdroj.dok. Food Chemistry. - : Elsevier - ISSN 0308-8146
Roč. 136, 3-4 (2013), s. 1136-1140Poč.str. 5 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. NL - Nizozemsko Klíč. slova kinetics modelling ; temperature ; grape seed Vědní obor RIV CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství Institucionální podpora UCHP-M - RVO:67985858 UT WOS 000313924900004 DOI 10.1016/j.foodchem.2012.09.087 Anotace The kinetics of a batch solid–liquid extraction of total phenolic compounds from milled grape seed using 50% ethanol at temperatures (25–80 C) was studied. A new model includig the concept of broken and intact cells and a linear equilibrium at the solid–liquid interface was developed. Both equilibrium partition coefficient and effective diffusion coefficient were temperature-dependent. Pracoviště Ústav chemických procesů Kontakt Eva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227 Rok sběru 2014
Počet záznamů: 1