Počet záznamů: 1  

The influence of G and T on the course of aggregation at treatment of medium polluted surface water

  1. 1.
    SYSNO ASEP0022979
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevThe influence of G and T on the course of aggregation at treatment of medium polluted surface water
    Tvůrce(i) Mutl, Silvestr (UH-J)
    Polášek, P. (ZA)
    Pivokonský, Martin (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Klouček, Ondřej (UH-J)
    Zdroj.dok.Proceedings of IWA international conference on particle separation 2005. Drinking water treatment. - London : IWA Publishing, 2005 - ISBN 9781843395652
    Rozsah strans. 183-190
    Poč.str.8 s.
    AkceIWA international conference on particle separation 2005
    Datum konání01.06.2005-03.06.2005
    Místo konáníSeoul
    ZeměKP - Korejská lid. dem. republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.KP - Korejská lid. dem. republika
    Klíč. slovaaggregation ; properties of aggregates ; water treatment
    Vědní obor RIVDA - Hydrologie a limnologie
    CEPGA103/03/0346 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20600510 - UH-J (2005-2011)
    AnotaceThis paper summarises the preliminary results form the research into the influence that conditions of agitation has on the progression of the aggregation process and on some of the properties of formed aggregates affecting the efficiency of separation processes. These results show that the applied velocity gradient G, the period of its action T and the distribution of a velocity field in the agitated volume of water influence the number of aggregates, their size and shape in a significant manner. Smaller and denser aggregates of a homogenous size and more resistant to breaking-up are formed with higher velocity gradient.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.