Počet záznamů: 1  

SMV-2023-57: EM analýza mikroorganismů II

  1. 1.
    SYSNO ASEP0580304
    Druh ASEPV - Výzkumná zpráva
    Zařazení RIVV – výzkumná zpráva
    NázevSMV-2023-57: EM analýza mikroorganismů II
    Překlad názvuSMV-2023-57: EM analysis of microorganisms II
    Tvůrce(i) Hrubanová, Kamila (UPT-D) RID, SAI, ORCID
    Vyd. údajeBrno: Vysoké učení technické v Brně, 2023
    Poč.str.2 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovamicroorganisms ; electron microscopy ; TEM ; Raman spectroscopy ; biotechnology
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    Obor OECDMicrobiology
    Další zdrojneveřejné zdroje
    AnotaceCílem smluvního výzkumu byla odborná analýza mikrobiologických vzorků s biotechnologickým významem se záměrem popsat ultrastrukturu buněk, která se odvíjí od kultivačních podmínek průmyslového procesu. Součástí spolupráce byla provedena kryogenní příprava vzorků, následovalo mikrobů pomocí elektronového mikroskopu za nízkých teplot (cryo-SEM), vybrané vzorky byly zpracovány i pro transmisní elektronovou mikroskopii (TEM). Dále byla provedena spektroskopická měření pomocí Ramanovy spektroskopie.
    Překlad anotaceThe aim of the contract research was the expert analysis of microbiological samples with biotechnological significance with the intention of describing the ultrastructure of the cells, which depends on the cultivation conditions of the industrial process. The collaboration included cryogenic preparation of samples, followed by microbial microscopy using low-temperature electron microscopy (cryo-SEM), and selected samples were processed for transmission electron microscopy (TEM). Furthermore, spectroscopic measurements were performed using Raman spectroscopy.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2024
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.