Počet záznamů: 1  

Potraviny od pravěku po součastnost - a chutnalo by nám?

  1. 1.
    SYSNO ASEP0572751
    Druh ASEPO - Ostatní výsledky
    Zařazení RIVO - Ostatní
    NázevPotraviny od pravěku po součastnost - a chutnalo by nám?
    Překlad názvuFood from prehistoric times to the present - and would we like it?
    Tvůrce(i) Dlasková, Martina (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Kaštánek, František (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Rok vydání2023
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaevolution of food ; various culinary habits ; development in decades
    Obor OECDAgricultural biotechnology and food biotechnology
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceTato publikace se snaží nastínit vývoj potravin od pravěku až po současnost, přičemž nabízí zamyšlení, jakým způsobem se budou potraviny vyvíjet v následujících dekádách. Historie potravin je interdisciplinární obor zkoumající historické a kulturní, ekonomické, sociální
    i environmentální dopady potravin a lidské výživy. Je to jiný obor než tradičnější kulinářská historie, která se zaměřuje na vznik a úpravu konkrétních receptů. Ovšem nejrůznější kulinářské návyky, jež se v průběhu věků vyvinuly v různých částech světa, jsou nepochybně spjaty s potravinami, které byly v dané době dostupné a zpracované tak, jak bylo běžné.
    Překlad anotaceThis book seeks to outline the evolution of food from prehistoric times to the present day, offering a reflection on how food will evolve in the coming decades. Food history is an interdisciplinary field that explores the historical and cultural, economic, social and environmental impacts of food and human nutrition. It is a different discipline from more traditional culinary history, which focuses on the creation and adaptation of specific recipes. However, the various culinary habits that have developed over the ages in different parts of the world are undoubtedly linked to the foods that were available and processed in the way that was common at the time.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2024
    Elektronická adresahttps://hdl.handle.net/11104/0343329
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.