Počet záznamů: 1  

Establishing a quality management framework for commercial inoculants containing arbuscular mycorrhizal fungi

  1. 1.
    SYSNO ASEP0561909
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevEstablishing a quality management framework for commercial inoculants containing arbuscular mycorrhizal fungi
    Tvůrce(i) Salomon, M. J. (AU)
    Watts-Williams, S. J. (AU)
    McLaughlin, M. J. (AU)
    Bücking, H. (US)
    Singh, B. K. (AU)
    Hutter, I. (DE)
    Schneider, C. (DE)
    Martin, F.M. (FR)
    Vosátka, Miroslav (BU-J) ORCID
    Guo, L. (CN)
    Ezawa, T. (JP)
    Saito, M. (JP)
    Declerck, S. (BE)
    Zhu, Y.-G. (CN)
    Bowles, T. (US)
    Abbott, L. (AU)
    Smith, F. A. (AU)
    Cavagnaro, T. R. (AU)
    van der Heijden, M.G.A. (CH)
    Číslo článku104636
    Zdroj.dok.iScience. - : Cell Press
    Roč. 25, č. 7 (2022)
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaarbuscular mycorrhizal fungi ; microbial inoculant ; food production
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    Obor OECDMicrobiology
    Způsob publikováníOpen access
    Institucionální podporaBU-J - RVO:67985939
    UT WOS000834811200001
    EID SCOPUS85133322321
    DOI10.1016/j.isci.2022.104636
    AnotaceMicrobial inoculants containing arbuscular mycorrhizal (AM) fungi are potential tools in increasing the sustainability of our food production systems. Given the demand for sustainable agriculture, the production of such inoculants has potential economic value and has resulted in a variety of commercial inoculants currently being advertised. However, their use is limited by inconsistent product efficacy and lack of consumer confidence. Here, we propose a framework that can be used to assess the quality and reliability of AM inoculants. First, we set out a range of basic quality criteria which are required to achieve reliable inoculants. This is followed by a standardized bioassay which can be used to test inoculum viability and efficacy under controlled conditions. Implementation of these measurements would contribute to the adoption of AM inoculants by producers with the potential to increase sustainability in food production systems.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2023
    Elektronická adresahttps://doi.org/10.1016/j.isci.2022.104636
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.