Počet záznamů: 1  

Stanovení útlumu napěťového pulzu u čokolády s rozdílnou tloušťkou vzorku

  1. 1.
    SYSNO ASEP0556910
    Druh ASEPV - Výzkumná zpráva
    Zařazení RIVV – výzkumná zpráva
    NázevStanovení útlumu napěťového pulzu u čokolády s rozdílnou tloušťkou vzorku
    Překlad názvuDetermination of stress wave pulse attenuation in chocolate with different sample thickness
    Tvůrce(i) Buchar, Jaroslav (UT-L)
    Trnka, Jan (UT-L) RID
    Kober, Jan (UT-L) RID, ORCID
    Celkový počet autorů3
    Vyd. údajePraha: Mendelova univerzita v Brně, 2021
    Č. sv. ediceZ-1632/21
    Poč.str.60 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovachocolate ; pulse attenuation ; split Hopkinson pressure bar
    Vědní obor RIVGM - Potravinářství
    Obor OECDApplied mechanics
    Institucionální podporaUT-L - RVO:61388998
    AnotaceVe zprávě jsou uvedeny výsledky studia útlumu mechanického napěťového pulsu ve vzorcích pěti druhů čokolády, kdy každý druh měl pět různých tlouštěk. Jde o údaje stanovené na základě hospodářské smlouvy mezi Ústavem termomechaniky AV ČR a Mendelovy univerzity v Brně. Práce navazují na výsledky dřívějších výzkumů provedených rovněž na základě smlouvy mezi zmíněnými institucemi. Vzorky čokolád byly zatěžovány jak metodou Hopkinsonovy měrné dělené tyče (HMDT), tak metodou přímého zatěžování Hopkinsonovy měrné dělené tyče. Výsledky měření jsou zpracovány v časové i frekvenční oblasti.
    Překlad anotaceThe report presents the results of an analysis of the attenuation of a mechanical pulse in samples of five types of chocolate, where each type had five different thicknesses. These are data established on the basis of an economic contract between the Institute of Thermomechanics of the Academy of Sciences of the Czech Republic and the Mendel University in Brno. The chocolate samples were loaded using both the Split Hopkinson Pressure Bar (SHPB) and the Hopkinson measuring split bar direct loading method. The measurement results are processed in the time and frequency domains.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2023
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.