Počet záznamů: 1  

Enhanced thermoelectric performance of InTe through Pb doping

  1. 1.
    SYSNO ASEP0552125
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevEnhanced thermoelectric performance of InTe through Pb doping
    Tvůrce(i) Misra, S. (FR)
    Léon, A. (FR)
    Levinský, Petr (FZU-D) RID, ORCID
    Hejtmánek, Jiří (FZU-D) RID, ORCID
    Lenoir, B. (FR)
    Candolfi, C. (FR)
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Journal of Materials Chemistry C. - : Royal Society of Chemistry - ISSN 2050-7526
    Roč. 9, č. 40 (2021), s. 14490-14496
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovathermoelectric measurements, ; chalcogenide semiconductors ; Pb doping
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Obor OECDCondensed matter physics (including formerly solid state physics, supercond.)
    CEPGA18-12761S GA ČR - Grantová agentura ČR
    LM2018096 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000704011600001
    EID SCOPUS85118121672
    DOI10.1039/d1tc04069c
    AnotaceChalcogenide semiconductors continue to be of prime interest for designing novel efficient materials for energy-conversion applications. Among them, the narrow-band-gap p-type semiconductor InTe exhibits high thermoelectric performance that mostly stems from its poor ability to transport heat. Here, we show that its thermoelectric figure of merit can be further enhanced by finely tuning the hole concentration through Pb doping. X-ray diffraction and scanning electron microscopy performed on the polycrystalline series In1-xPbxTe confirm that Pb substitutes for In with an estimated solubility limit below 1%.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2022
    Elektronická adresahttps://doi.org/10.1039/d1tc04069c
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.