Počet záznamů: 1  

Voltammetric sensing of glycans modified by osmium(VI)ligand complexes. The influence of N-acetyl neuraminic acid

  1. 1.
    SYSNO ASEP0541880
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevVoltammetric sensing of glycans modified by osmium(VI)ligand complexes. The influence of N-acetyl neuraminic acid
    Tvůrce(i) Trefulka, Mojmír (BFU-R) RID, ORCID
    Černocká, Hana (BFU-R) RID, ORCID
    Havran, Luděk (BFU-R) RID, ORCID
    Hasoň, Stanislav (BFU-R) RID, ORCID
    Fojt, Lukáš (BFU-R) RID, ORCID
    Ostatná, Veronika (BFU-R) RID, ORCID
    Celkový počet autorů6
    Číslo článku137658
    Zdroj.dok.Electrochimica acta. - : Elsevier - ISSN 0013-4686
    Roč. 369, č. 2021 (2021)
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníOnline - E
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaaberrant sialylation ; cancer ; osmium ; glycosylation ; proteins
    Vědní obor RIVCG - Elektrochemie
    Obor OECDElectrochemistry (dry cells, batteries, fuel cells, corrosion metals, electrolysis)
    CEPGA18-18154S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaBFU-R - RVO:68081707
    UT WOS000612048600016
    EID SCOPUS85098849453
    DOI10.1016/j.electacta.2020.137658
    AnotaceA quick and simple way of glycan analysis is combining glycans modification by sixvalent osmium complexes with nitrogenous ligands, particularly with N,N,N,N-tetramethylethylenediamine (Os(VI)tem) and their voltammetric analysis. Os(VI)tem-modified oligosaccharides are reduced at the mercury electrode yielding peaks I-III, representing reduction steps of Os(VI) oxocomplexes. In this work we clarified the individual reduction steps and showed analytical applications for Os(VI)tem modified glycans, including distinguishing sialoglycan regioisomer type or discriminating glycans according to the sialic acid content. Presence or absence of sialic acid was tested in complex glycans as well as in glycoproteins. (C) 2020 Elsevier Ltd. All rights reserved.
    PracovištěBiofyzikální ústav
    KontaktJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Rok sběru2022
    Elektronická adresahttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S001346862032051X?via%3Dihub
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.