Počet záznamů: 1  

Properties comparison of Ti-Al-Si alloys produced by various metallurgy methods

  1. 1.
    SYSNO ASEP0540565
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevProperties comparison of Ti-Al-Si alloys produced by various metallurgy methods
    Tvůrce(i) Knaislová, A. (CZ)
    Novák, P. (CZ)
    Kopeček, Jaromír (FZU-D) RID, ORCID
    Průša, F. (CZ)
    Celkový počet autorů4
    Číslo článku3084
    Zdroj.dok.Materials. - : MDPI
    Roč. 12, č. 19 (2019), s. 1-19
    Poč.str.19 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovatitanium aluminides and silicides ; casting ; powder metallurgy
    Vědní obor RIVJG - Hutnictví, kovové materiály
    Obor OECDMaterials engineering
    Způsob publikováníOpen access
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000493308500033
    EID SCOPUS85073760914
    DOI10.3390/ma12193084
    AnotaceMelting metallurgy is still the most frequently used and simplest method for the processing of metallic materials. Some of the materials (especially intermetallics) are very diffcult to prepare by this method due to the high melting points, poor fluidity, or formation of cracks and pores after casting. This article describes the processing of Ti-Al-Si alloys by arc melting, and shows the microstructure, phase composition, hardness, fracture toughness, and compression tests of these alloys. These results are compared with the same alloys prepared by powder metallurgy by the means of a combination of mechanical alloying and spark plasma sintering. Ti-Al-Si alloys processed by melting metallurgy are characterized by a very coarse structure with central porosity.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2021
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0318186
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.