Počet záznamů: 1  

Natural pseurotins and analogs thereof inhibit activation of B-cells and differentiation into the plasma cells

  1. 1.
    SYSNO ASEP0540508
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevNatural pseurotins and analogs thereof inhibit activation of B-cells and differentiation into the plasma cells
    Tvůrce(i) Vašíček, Ondřej (BFU-R) ORCID, RID
    Fedr, Radek (BFU-R) ORCID
    Skoroplyas, Svitlana (BFU-R)
    Chalupa, D. (CZ)
    Sklenář, M. (CZ)
    Tharra, P. R. (CZ)
    Svenda, J. (CZ)
    Kubala, Lukáš (BFU-R) RID, ORCID
    Celkový počet autorů8
    Číslo článku153194
    Zdroj.dok.Phytomedicine. - : Elsevier - ISSN 0944-7113
    Roč. 69, APR 2020 (2020)
    Poč.str.12 s.
    Forma vydáníOnline - E
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovapseudeurotium-ovalis stolk ; cd40 ligand ; ige ; proliferation
    Vědní obor RIVFR - Farmakologie a lékárnická chemie
    Obor OECDPharmacology and pharmacy
    CEPGA17-18858S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaBFU-R - RVO:68081707
    UT WOS000532044500014
    EID SCOPUS85080995367
    DOI10.1016/j.phymed.2020.153194
    AnotaceBackground: The frequency of allergic diseases is constantly rising. Dysregulated production of isotype E immunoglobulins is one of the key factors behind allergic reactions and its modulation is therefore an important target for pharmacological intervention. Natural products of the pseurotin family were reported to be inhibitors of IgE production in B-cells. Mechanistic details underlying these effects are however not well understood.
    PracovištěBiofyzikální ústav
    KontaktJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Rok sběru2021
    Elektronická adresahttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0944711320300271?via%3Dihub
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.