Počet záznamů: 1  

Biorefining in the 21st Century

  1. 1.
    SYSNO ASEP0521520
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevPlant Deep Utilization by Biorefining
    Tvůrce(i) Mrnka, Libor (BU-J) RID
    Bárnet, M. (CZ)
    Lovecká, P. (CZ)
    Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Stránská, M. (CZ)
    Vosátka, Miroslav (BU-J) ORCID
    Zdroj.dok.Biorefining in the 21st Century. - Prague : Institute of Chemical Process Fundamentals of the CAS, v. v. i., 2019 / Šolcová O. ; Hanika J. ; Topka P. - ISBN 978-80-86186-02-3
    Rozsah strans. 52
    Poč.str.1 s.
    Poč.výt.500
    Poč.str.knihy109
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaplant ; biorefining ; chemical processing
    Vědní obor RIVEI - Biotechnologie a bionika
    Obor OECDIndustrial biotechnology
    Vědní obor RIV – spolupráceÚstav chemických procesů - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPTE01020080 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaBU-J - RVO:67985939 ; UCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceThe chapter 4 represents the introduction to perspective crops for biorefining (Miscanthus, Poplar, Helianthus, Echinacea, Leuzea, etc.) . We stress the development of advanced cultivation strategies to enhance crop yield and the need to reuse waste materials as they represent a source of valuable compounds. The book covers broad research aspects of chemical processing of biomass to high-value products and alternate energy sources. The research has been realized in the project Biorefinery Research Centre of Competence (BIORAF, TE 01020080) supported by the Technology Agency of the Czech Republic for the period 2012-2019.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2020
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.