Počet záznamů: 1  

Microalgae Chlorella sp. as an Alternative Source of Fermentable Sugars

  1. 1.
    SYSNO ASEP0521010
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevMicroalgae Chlorella sp. as an Alternative Source of Fermentable Sugars
    Tvůrce(i) Maršálková, B. (CZ)
    Širmerová, M. (CZ)
    Kuřec, M. (CZ)
    Brányik, T. (CZ)
    Brányiková, Irena (MBU-M)
    Melzoch, K. (CZ)
    Zachleder, Vilém (MBU-M) ORCID
    Zdroj.dok.PRES 2010: 13TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON PROCESS INTEGRATION, MODELLING AND OPTIMISATION FOR ENERGY SAVING AND POLLUTION REDUCTION. - Praha, 2010 / Klemes J.J. ; Lam H.L. ; Varabov P.S. - ISSN 1974-9791 - ISBN 978-88-95608-05-1
    Rozsah strans. 1279-1284
    Poč.str.6 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Akce13th Conference on Process Integration, Modelling and Optimisation for Energy Saving and Pollution Reduction
    Datum konání28.08.2010 - 01.09.2010
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaFlue-gas ; Biofuels ; Photobioredactor
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    Obor OECDMicrobiology
    Institucionální podporaMBU-M - RVO:61388971
    UT WOS000286978600214
    DOI10.3303/CET1021214
    AnotaceThe aim of this work was to optimize the enzymatic hydrolysis of starch originating from microalgae (34.0 +/- 1.2% wt. starch in the dry algal biomass) grown on flue gas from waste incineration plant and to study the influence cell disintegration method on the yield of hydrolysis. Apart from the starch, the possibility of cellulose usage from microalgae cell wall as a further source of fermentable sugars was studied and preliminary results are presented.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2020
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.