Počet záznamů: 1  

Biorefining in the 21st Century

  1. 1.
    SYSNO ASEP0520454
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevBiogas Purification by Water Swollen Membrane. Chapter 6.2
    Tvůrce(i) Šimčík, Miroslav (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Růžička, Marek (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Kárászová, Magda (UCHP-M) RID, SAI
    Petrusová, Zuzana (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Vejražka, Jiří (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Veselý, M. (CZ)
    Čapek, P. (CZ)
    Friess, K. (CZ)
    Izák, Pavel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Biorefining in the 21st Century. - Prague : Institute of Chemical Process Fundamentals of the CAS, v. v. i., 2019 / Šolcová O. ; Hanika J. ; Topka P. - ISBN 978-80-86186-02-3
    Rozsah strans. 83-84
    Poč.str.2 s.
    Poč.výt.500
    Poč.str.knihy109
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaswollen polyamide thin-film ; separation ; membrane
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Obor OECDChemical process engineering
    CEPTE01020080 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceTwo swollen polyamide thin-film composite membranes were tested for effective CO2/ CH4 separation. It was found that water wettability (Fig. 52) played a key role in the separation of a binary mixture representing raw biogas, i.e. containing CO2 and CH4. The transport properties were analysed by means of a mathematical model simulating for gas permeation. A new modification of the mass transport coefficient model provided the concentration profiles of individual
    components on both sides of the membrane (inaccessible in experiments).

    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2020
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0305124
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.