Počet záznamů: 1  

Cerium oxalate morphotypes: Synthesis and conversion into nanocrystalline oxide

  1. 1.
    SYSNO ASEP0519573
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevCerium oxalate morphotypes: Synthesis and conversion into nanocrystalline oxide
    Tvůrce(i) Tyrpekl, V. (CZ)
    Marková, P. (CZ)
    Dopita, M. (CZ)
    Brázda, Petr (FZU-D) RID, ORCID
    Vacca, M.A. (IT)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Inorganic Chemistry. - : American Chemical Society - ISSN 0020-1669
    Roč. 58, č. 15 (2019), s. 10111-10118
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovacerium dioxide ; nanocrystals ; oxalate salt ; thermal decomposition ; morphology
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Obor OECDCondensed matter physics (including formerly solid state physics, supercond.)
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000480371400066
    EID SCOPUS85070553021
    DOI10.1021/acs.inorgchem.9b01250
    AnotaceCerium dioxide is a scientifically and technologically important material with a wide range of potential applications, particularly in solid oxide fuel cells and catalysis. Herein, we report a study focusing on the synthesis of nanocrystalline cerium dioxide via thermal decomposition of the oxalate salt. Simply by changing reaction conditions (temperature, concentration, acidity, strike) during the precipitation of the cerium solution with oxalic acid, we were able to obtain different morphologies. The main reaction parameters were mapped and linked to the morphology of the final products.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2020
    Elektronická adresahttps://doi.org/10.1021/acs.inorgchem.9b01250
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.