Počet záznamů: 1  

Analysis and Detection of Scytophycin Variants by HPLC-ESI-MS

  1. 1.
    SYSNO ASEP0507334
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAnalysis and Detection of Scytophycin Variants by HPLC-ESI-MS
    Tvůrce(i) Tomšíčková, J. (CZ)
    Ondřej, M. (CZ)
    Černý, J. (CZ)
    Hrouzek, Pavel (MBU-M) ORCID
    Kopecký, Jan (MBU-M)
    Zdroj.dok.Chemistry of Natural Compounds - ISSN 0009-3130
    Roč. 49, č. 6 (2014), s. 1170-1171
    Poč.str.2 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovacytanobacteria
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    Obor OECDMicrobiology
    CEPED2.1.00/03.0110 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LH11129 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaMBU-M - RVO:61388971
    UT WOS000330713200049
    EID SCOPUS84894105377
    DOI10.1007/s10600-014-0854-7
    AnotaceA significant number of cyanobacteria possess interesting biological activities, including cytotoxic [1] and, rarely,
    fungicidal [2]. One of the most potent group of this are scytophycins, found in cyanobacteria of the family Scytonemataceae
    30 years ago [3]. The best known representative of the scytophycin family, tolytoxin (6-hydroxy-7-O-methylscytophycin B),
    was first isolated from a terrestrial blue-green alga Tolypothrix conglutinata [4]. The genus Nostoc is a rich source of various
    bioactive metabolites, but scytophycins were never observed to be produced by this cyanobacterium.
    In this study we apply LCMSn instrumentation in order to extend its applicability for structural analysis of the scytophycin
    family members.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2020
    Elektronická adresahttps://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10600-014-0854-7
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.