Počet záznamů: 1  

Simple approaches to on-line and off-line speciation analysis of mercury in flue gases with detection by atomic absorption spectrometry: A pilot study

  1. 1.
    SYSNO ASEP0504816
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSimple approaches to on-line and off-line speciation analysis of mercury in flue gases with detection by atomic absorption spectrometry: A pilot study
    Tvůrce(i) Švehla, Jaroslav (UIACH-O)
    Žídek, Radek (UIACH-O)
    Ružovič, T. (CZ)
    Svoboda, K. (CZ)
    Kratzer, Jan (UIACH-O) RID, ORCID
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Spectrochimica Acta Part B: Atomic Spectroscopy. - : Elsevier - ISSN 0584-8547
    Roč. 156, JUN (2019), s. 51-58
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovamercury ; speciation analysis ; flue gases
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    Obor OECDAnalytical chemistry
    Vědní obor RIV – spolupráceÚstav analytické chemie - Analytická chemie, separace
    CEPGA18-01116S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaUIACH-O - RVO:68081715
    UT WOS000471667900007
    EID SCOPUS85065308903
    DOI10.1016/j.sab.2019.05.002
    AnotaceThe off-line approach is based on selective sorption of sublimate on a raw alumina sorbent and elemental mercury sorption on a gold-coated alumina sorbent. The selectivity of on-line approach is controlled by temperature of the atomizer or the gas inlet line. At lower temperature around 150°C only elemental mercury is detected whereas both Hg species – elemental mercury and sublimate - are measured at 900°C.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2020
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0296376
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.