Počet záznamů: 1  

Preparation of surfaces of composite samples for tip based micro-analyses using ion beam milling

  1. 1.
    SYSNO ASEP0497196
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPreparation of surfaces of composite samples for tip based micro-analyses using ion beam milling
    Tvůrce(i) Pinc, J. (CZ)
    Dendisová, M. (CZ)
    Kolářová, K. (CZ)
    Gedeon, O. (CZ)
    Švecová, M. (CZ)
    Hradil, David (UACH-T) RID, SAI
    Hradilová, J. (CZ)
    Bartůněk, V. (CZ)
    Celkový počet autorů8
    Zdroj.dok.Micron. - : Elsevier - ISSN 0968-4328
    Roč. 116, JAN (2019), s. 1-4
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaAtomic force microscopy ; Composite ; Ion beam ; Material in resin ; TERS ; Tip methods
    Vědní obor RIVCA - Anorganická chemie
    Obor OECDInorganic and nuclear chemistry
    Způsob publikováníOpen access s časovým embargem (01.01.2021)
    Institucionální podporaUACH-T - RVO:61388980
    UT WOS000452565500001
    EID SCOPUS85053177782
    DOI10.1016/j.micron.2018.09.003
    AnotaceIon beam milling, as a method of surface design for tip analytical techniques, was explored. A sample of clay, embedded in a resin, was treated by the ion beam and allowed AFM (a typical tip technique) to be successfully applied. The method is suitable for advanced tip analyses based on AFM, like TERS or SNOM, and for samples that are not possible to prepare by standard mechanical methods. The approach can be useful for characterisation of the surfaces of many different types of materials in versatile applications such as catalysis, corrosion science or advanced material characterisation.
    PracovištěÚstav anorganické chemie
    KontaktJana Kroneislová, krone@iic.cas.cz, Tel.: 311 236 931
    Rok sběru2020
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0289771
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.