Počet záznamů: 1  

TATAA courses – 1 day Sample preparation and quality control of nucleic acids\n\n

  1. 1.
    SYSNO ASEP0496246
    Druh ASEPU - Uspořádání akce
    Zařazení RIVW - Uspořádání workshopu
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevTATAA courses – 1 day Sample preparation and quality control of nucleic acids

    Tvůrce(i) Kubista, Mikael (BTO-N) RID
    Valihrach, Lukáš (BTO-N) RID, ORCID
    Smolík, Ondřej (BTO-N)
    Androvič, Peter (BTO-N)
    Rohlová, Eva (BTO-N)
    Švec, David (BTO-N) RID
    Druh akceW - Workshop
    Datum konání18.04.2018 - 18.04.2018
    Místo konáníVestec, BIOCEV
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Poč.účast.12
    Poč.účast.zahr.9
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Klíč. slovaqPCR ; quality control ; reverese transcription
    Vědní obor RIVEB - Genetika a molekulární biologie
    Obor OECDBiochemistry and molecular biology
    CEPED1.1.00/02.0109 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaBTO-N - RVO:86652036
    AnotaceOne of the most important requirements to get good results from qPCR experiments is to have a template of good quality. In most cases this means having an efficient sample preparation. This course module is focused on extraction of RNA and DNA to be used as template in qPCR and reverse transcription reactions. It also includes the important quality control steps needed to asure reliable results. The course avers : Overview of nucleic acid extraction methods. How to properly determine the concentration of purified nucleic acids. Storage of biological samples and purified nucleic acids. Quality control of purified material. Integrity of purified RNA. How to test for the presence of inhibitors.
    PracovištěBiotechnologický ústav
    KontaktMonika Kopřivová, Monika.Koprivova@ibt.cas.cz, Tel.: 325 873 700
    Rok sběru2019
    Elektronická adresaprague@tataa.com
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.