Počet záznamů: 1  

Měření a řízení chemických, potravinářských a biologických procesů

  1. 1.
    SYSNO ASEP0496127
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevHydrogenace thymolu v průtočném reaktoru se zkrápěnou vrstvou katalyzátoru.
    Překlad názvuThymol Hydrogenation in Continuous Trickle Bed Reactor.
    Tvůrce(i) Hanika, Jiří (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Dudáš, J. (SK)
    Kmínek, M. (CZ)
    Zdroj.dok.Měření a řízení chemických, potravinářských a biologických procesů, Řízení technologických procesů, 2.. - Ostrava : Key Publishing, 2018 / Kadlec P. - ISBN 978-80-7418-285-3
    Rozsah strans. 472-475
    Poč.str.4 s.
    Poč.str.knihy616
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovareactive distillation ; thymol ; hydrogenation
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Obor OECDChemical process engineering
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceHydrogenace benzenového jádra v molekule thymolu ve zkrápěném reaktoru představuje výchozí krok ke kontinuální syntéze čistého mentholu, který patří k důležitým terpenům s aplikacemi ve farmaceutickém a parfumérském průmyslu. Bezpečný provoz, zvětšování měřítka a řízení použitého reaktoru se zkrápěnou vrstvou katalyzátoru lze zajistit způsobem, popsaným v této kapitole.
    Překlad anotaceBenzene ring hydrogenation in the thymol molecule in the trickle bed reactor is the starting step of continuous pure menthol synthesis. The product belongs to the group of important terpenes applied in pharmaceutical industry and perfumery. Safe operation, scale-up and control of a trickle bed reactor can be ensured by described way in the chapter.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2019
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0288938
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.