Počet záznamů: 1  

Dynamic properties of micro-magnetic noise in soft ferromagnetic materials

  1. 1.
    SYSNO ASEP0494131
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDynamic properties of micro-magnetic noise in soft ferromagnetic materials
    Tvůrce(i) Stupakov, Alexandr (FZU-D) RID, ORCID
    Perevertov, Alexej (FZU-D) RID
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.Journal of Magnetism and Magnetic Materials. - : Elsevier - ISSN 0304-8853
    Roč. 456, Jun (2018), s. 390-399
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovamagnetization dynamics ; Barkhausen noise ; magneto-acoustic emission ; magnetic hysteresis ; electrical steel
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Obor OECDCondensed matter physics (including formerly solid state physics, supercond.)
    CEPGB14-36566G GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA13-18993S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000427580800057
    EID SCOPUS85042646201
    DOI10.1016/j.jmmm.2018.02.069
    AnotaceDynamic response of magnetic hysteresis, magnetic Barkhausen noise and magneto-acoustic emission in a soft ribbon and electrical steels was studied comprehensively. The measurements were performed under controllable magnetization conditions: sinusoidal/triangular waveforms of the magnetic induction and a triangular waveform of the magnetic field. Magnetizing frequency was varied in a wide range. It was found that intensity of the Barkhausen noise rises approximately as a square root function of the magnetizing frequency. Whereas, level of the magneto-acoustic emission follows the hysteresis loss trend with an additional linear term (classical loss component).
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.