Počet záznamů: 1  

In-situ Observation of Lyophilization Process in Environmental Scanning Electron Microscope

  1. 1.
    SYSNO ASEP0493330
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevIn-situ Observation of Lyophilization Process in Environmental Scanning Electron Microscope
    Tvůrce(i) Vetráková, L'. (CZ)
    Neděla, Vilém (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Runštuk, Jiří (UPT-D) RID, SAI, ORCID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Microscopy and Microanalysis. - : Cambridge University Press - ISSN 1431-9276
    Roč. 24, S1 (2018), s. 1406-1407
    Poč.str.2 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceMicroscopy & Microanalysis 2018 Meeting
    Datum konání05.08.2018 - 09.08.2018
    Místo konáníBaltimore
    ZeměUS - Spojené státy americké
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovain-situ observation ; lyophilization process ; ESEM
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    Obor OECDOrganic chemistry
    CEPLO1212 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    ED0017/01/01 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUPT-D - RVO:68081731
    DOI10.1017/S1431927618007511
    AnotaceLyophilization (freeze-drying) is nowadays the most common formulation strategy to prepare pharmaceuticals as in the solid state chemical or physical degradation reactions are inhibited or sufficiently decelerated. However, it is a very time-consuming and expensive process. Lyophilisation at elevated temperatures can be used to accelerate the cost-intensive drying step and thus reduce the overall time and cost of the process (increase in temperature of 1 °C was reported to decrease the drying time by about 13%). Nonetheless, it is recommended to keep the product temperature just below the collapse temperature (Tc) during primary drying to avoid an undesirable collapse of a freeze-dried cake. Scanning electron microscopy (SEM) is usually used to examine the resulting morphology of the freeze-dried cake and to determine the product quality. However, SEM cannot be used to monitor the product structure during the lyophilisation process at the temperatures close to Tc due to difficulties with maintaining the SEM vacuum because of excessive ice sublimation. To monitor potential collapse, freeze-drying microscopy (FDM) is commonly applied.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.