Počet záznamů: 1
In-situ Observation of Lyophilization Process in Environmental Scanning Electron Microscope
- 1.
SYSNO ASEP 0493330 Druh ASEP A - Abstrakt Zařazení RIV Záznam nebyl označen do RIV Zařazení RIV Není vybrán druh dokumentu Název In-situ Observation of Lyophilization Process in Environmental Scanning Electron Microscope Tvůrce(i) Vetráková, L'. (CZ)
Neděla, Vilém (UPT-D) RID, ORCID, SAI
Runštuk, Jiří (UPT-D) RID, SAI, ORCIDCelkový počet autorů 3 Zdroj.dok. Microscopy and Microanalysis. - : Cambridge University Press - ISSN 1431-9276
Roč. 24, S1 (2018), s. 1406-1407Poč.str. 2 s. Forma vydání Tištěná - P Akce Microscopy & Microanalysis 2018 Meeting Datum konání 05.08.2018 - 09.08.2018 Místo konání Baltimore Země US - Spojené státy americké Typ akce WRD Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. US - Spojené státy americké Klíč. slova in-situ observation ; lyophilization process ; ESEM Vědní obor RIV JA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika Obor OECD Organic chemistry CEP LO1212 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ED0017/01/01 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Institucionální podpora UPT-D - RVO:68081731 DOI 10.1017/S1431927618007511 Anotace Lyophilization (freeze-drying) is nowadays the most common formulation strategy to prepare pharmaceuticals as in the solid state chemical or physical degradation reactions are inhibited or sufficiently decelerated. However, it is a very time-consuming and expensive process. Lyophilisation at elevated temperatures can be used to accelerate the cost-intensive drying step and thus reduce the overall time and cost of the process (increase in temperature of 1 °C was reported to decrease the drying time by about 13%). Nonetheless, it is recommended to keep the product temperature just below the collapse temperature (Tc) during primary drying to avoid an undesirable collapse of a freeze-dried cake. Scanning electron microscopy (SEM) is usually used to examine the resulting morphology of the freeze-dried cake and to determine the product quality. However, SEM cannot be used to monitor the product structure during the lyophilisation process at the temperatures close to Tc due to difficulties with maintaining the SEM vacuum because of excessive ice sublimation. To monitor potential collapse, freeze-drying microscopy (FDM) is commonly applied. Pracoviště Ústav přístrojové techniky Kontakt Martina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178 Rok sběru 2019
Počet záznamů: 1