Počet záznamů: 1  

Properties of Kr-83m conversion electrons and their use in the KATRIN experiment

  1. 1.
    SYSNO ASEP0488730
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevProperties of Kr-83m conversion electrons and their use in the KATRIN experiment
    Tvůrce(i) Vénos, Drahoslav (UJF-V) RID, SAI, ORCID
    Sentkerestiová, Jana (UJF-V) SAI
    Dragoun, Otokar (UJF-V) RID, SAI
    Slezák, M. (DE)
    Ryšavý, Miloš (UJF-V) RID, ORCID, SAI
    Špalek, Antonín (UJF-V) RID
    Celkový počet autorů6
    Číslo článkuT02012
    Zdroj.dok.Journal of Instrumentation. - : Institute of Physics Publishing - ISSN 1748-0221
    Roč. 13, č. 2 (2018)
    Poč.str.13 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovadetector alignment and calibration methods ; neutrino detectors ; spectrometers
    Vědní obor RIVBG - Jaderná, atomová a mol. fyzika, urychlovače
    Obor OECDNuclear physics
    CEPLM2015056 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LG14004 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUJF-V - RVO:61389005
    UT WOS000426153500001
    EID SCOPUS85043575266
    DOI10.1088/1748-0221/13/02/T02012
    AnotaceThe gaseous (83)mKr will be used as a source of monoenergetic conversion electrons for systematic studies and calibration of the energy scale in the KArlsruhe TRItiumNeutrino experiment (KATRIN). Using all existing experimental data the adopted values of the electron binding energies for free krypton were established and the basic conversion electron properties in (83)mKr decay were compiled. Modes of the measurements with gaseous (83)mKr were suggested for KATRIN.
    PracovištěÚstav jaderné fyziky
    KontaktMarkéta Sommerová, sommerova@ujf.cas.cz, Tel.: 266 173 228
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.