Počet záznamů: 1  

Modelling the bow–shock evolution along the DSO/G2 orbit in the Galactic centre

  1. 1.
    SYSNO ASEP0484923
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevModelling the bow–shock evolution along the DSO/G2 orbit in the Galactic centre
    Tvůrce(i) Štofanová, L. (CZ)
    Zajaček, M. (DE)
    Kunneriath, D. (DE)
    Eckart, A. (DE)
    Karas, Vladimír (ASU-R) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Proceedings of RAGtime 17/19: Workshops on black holes and neutron stars. - Opava : Silesian University, 2017 - ISSN 2336-5668 - ISBN 9788075102577
    Rozsah strans. 153-161
    Poč.str.9 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceRAGtime /17.-19./
    Datum konání17.11.2015 - 19.11.2015
    Místo konáníOpava
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovagalactic center ; Sagittarius A* ; astrophysical processes
    Vědní obor RIVBN - Astronomie a nebeská mechanika, astrofyzika
    Obor OECDAstronomy (including astrophysics,space science)
    CEPLTAUSA17095 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GB14-37086G GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaASU-R - RVO:67985815
    EID SCOPUS85041797645
    AnotaceA radially directed flow of gaseous environment from a supermassive black hole affects the evolution of a bow–shock that develops along the orbit of an object passing through the pericentre. The bow–shock exhibits asymmetry between the approaching and receding phases, as can be seen in calculations of the bow-shock size, the velocity profile along the shocked layer, and the surface density of the bow–shock,
    and by emission-measure maps. We discuss these effects in the context of the recent pericentre transit of DSO/G2 near Sagittarius A*.
    PracovištěAstronomický ústav
    KontaktRadka Svašková, bibl@asu.cas.cz, Tel.: 323 620 326
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.