Počet záznamů: 1  

Dynamic restoration of severely predeformed, ultrafine-grained pure Cu at 373 K observed in situ

  1. 1.
    SYSNO ASEP0482058
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDynamic restoration of severely predeformed, ultrafine-grained pure Cu at 373 K observed in situ
    Tvůrce(i) Král, Petr (UFM-A) RID, ORCID
    Blum, W. (DE)
    Dvořák, Jiří (UFM-A) RID, ORCID
    Eisenlohr, P. (US)
    Petrenec, M. (CZ)
    Sklenička, Václav (UFM-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Materials Characterization. - : Elsevier - ISSN 1044-5803
    Roč. 134, DEC (2017), s. 329-334
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaECAP ; Dynamic grain coarsening ; UFG copper ; In situ
    Vědní obor RIVJG - Hutnictví, kovové materiály
    Obor OECDMaterials engineering
    CEPLQ1601 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUFM-A - RVO:68081723
    UT WOS000419416400038
    EID SCOPUS85033410442
    DOI10.1016/j.matchar.2017.11.006
    AnotaceMicrostructure changes of ultrafine-grained pure copper prepared by equal-channel angular pressing were investigated during in situ tensile testing inside a scanning electron microscope at constant total strain rate of 10-4 s-1 at 373 K (~ 0.28 Tm). After fast work hardening the flow stress saturated at an inelastic strain of 0.06. Significant local coarsening of grains was observed to start at about 2/3 of the maximum flow stress. However, these localized events did not significantly change the mean grain size up to an inelastic strain of 0.09. Surface observations showed that the coarsening was preferentially located at shear bands.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.