Počet záznamů: 1  

Thermonuclear Cr-46(p,gamma)Mn-47 rate in type-I x-ray bursts

  1. 1.
    SYSNO ASEP0479679
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThermonuclear Cr-46(p,gamma)Mn-47 rate in type-I x-ray bursts
    Tvůrce(i) He, J. J. (CN)
    Parikh, A. (ES)
    Xu, Yi (UJF-V)
    Zhang, Y. H. (CN)
    Zhou, X. H. (CN)
    Xu, H. S. (CN)
    Celkový počet autorů6
    Číslo článku045801
    Zdroj.dok.Physical Review C. - : American Physical Society - ISSN 2469-9985
    Roč. 96, č. 4 (2017)
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaatomic mass evaluation ; Mn-47
    Vědní obor RIVBG - Jaderná, atomová a mol. fyzika, urychlovače
    Obor OECDAstronomy (including astrophysics,space science)
    Institucionální podporaUJF-V - RVO:61389005
    UT WOS000412030300004
    DOI10.1103/PhysRevC.96.045801
    AnotaceThe thermonuclear rate of the Cr-46(p,gamma)(47) Mn reaction has been determined using a newly evaluated proton separation energy of S-p(Mn-47) = 380 +/- 30 keV and nuclear structure information from the mirror nucleus 47Ti. The astrophysical impact of this new rate and previously available rates has been investigated through one- zone postprocessing type-I x-ray burst calculations. The present Cr-46(p,gamma)(47) Mn rate leads to a mass fraction at A = 46 that is 60 times larger than that obtained using a statistical model rate. The new results constrain the calculated maximum and minimum mass fractions at A = 46 and A = 48 to be within factors of 12 and 4, respectively. Experimental studies of the level structure of Mn-47 near the proton threshold are required to improve these model predictions.
    PracovištěÚstav jaderné fyziky
    KontaktMarkéta Sommerová, sommerova@ujf.cas.cz, Tel.: 266 173 228
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.