Počet záznamů: 1  

Investigation of ferroelectric materials by the thermal noise method: advantages and limitations

  1. 1.
    SYSNO ASEP0470574
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevInvestigation of ferroelectric materials by the thermal noise method: advantages and limitations
    Tvůrce(i) Bednyakov, Petr (FZU-D) RID, ORCID
    Shnaidshtein, I. V. (RU)
    Strukov, B. A. (RU)
    Zdroj.dok.Ferroelectrics. - : Taylor & Francis - ISSN 0015-0193
    Roč. 500, č. 1 (2016), 203-217
    Poč.str.15 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovathermal noise ; ferroelectricity ; thin films ; dielectric permittivity ; equivalent circuit
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGA13-15110S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000386464100018
    EID SCOPUS84991489962
    DOI10.1080/00150193.2016.1229523
    AnotaceAn overview of the dielectric properties of ferroelectrics by means of thermal noise method from 60s to our days is presented. Different realizations of the thermal noise method are discussed and the advantages and disadvantages are compared for bulk crystals and for thin films. A short overview of the application of the thermal noise method for measurements of dielectric properties of different objects (barium titanate and triglycine sulphate crystals and barium titanate thin films) is presented. The original method for thermal noise voltage characterization, based on digital data processing is demonstrated. The piezoactivity data for barium titanate crystals below phase transition temperature are obtained by thermal noise method. Barkhausen thermal noise data for barium titanate and triglycine sulphate crystals are analyzed below and above the phase transition temperature.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.