Počet záznamů: 1  

Omega-3 Fatty Acids

  1. 1.
    SYSNO ASEP0470132
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevImportance of Polyunsaturated Fatty Acids from Marine Algae
    Tvůrce(i) Zárate, R. (ES)
    El Jaber-Vazdekis, Nabil (MBU-M)
    Ramírez-Moreno, R. (ES)
    Zdroj.dok.Omega-3 Fatty Acids, Keys to Nutritional Health. - Cham : Springer International Publishing, 2016 / Hegde M.V. ; Zanwar A.A. ; Adekar S.P. - ISBN 978-3-319-40456-1
    Rozsah strans. 101-126
    Poč.str.27 s.
    Poč.str.knihy610
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovaAlgae ; Biotechnology ; EPA
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPED2.1.00/03.0110 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaMBU-M - RVO:61388971
    EID SCOPUS85006699038
    DOI10.1007/978-3-319-40458-5_9
    AnotaceMarine algae are non-vascular photoautotrophic organisms containing chlorophyll. They are the primary producers in marine food webs and responsible for the maintenance of life in many ecosystems. Algae are able to produce a wide range of active metabolites, many of which are of great importance to human health, such as the highly valued omega-3 eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids (EPA and DHA). There is an increasing demand of these fatty acids, and new sources from algae are been investigated. As presented in this chapter, algae offer great potential and different biotechnological approaches have been developed for boosting fatty acid yields in microalgae. Many industrial exploitation examples exist and more will follow. Thus, in future decades with the scientific advances to come, marine algae will surely become an important, attractive, continuous, and sustainable omega-3 source, to thus satisfy the increasing world demand for these compounds.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.