Počet záznamů: 1  

Development and survival of the spruce bark beetle, Ips typographus (Coleoptera: Curculionidae: Scolytinae) at low temperatures in the laboratory and the field

  1. 1.
    SYSNO ASEP0468865
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDevelopment and survival of the spruce bark beetle, Ips typographus (Coleoptera: Curculionidae: Scolytinae) at low temperatures in the laboratory and the field
    Tvůrce(i) Štefková, Kristýna (BC-A)
    Okrouhlík, Jan (BC-A)
    Doležal, Petr (BC-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.European Journal of Entomology. - : Biologické centrum AV ČR, v. v. i. - ISSN 1210-5759
    Roč. 114, JAN 11 (2017), s. 1-6
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaColeoptera ; Curculionidae ; Scolytinae
    Vědní obor RIVED - Fyziologie
    Obor OECDBiology (theoretical, mathematical, thermal, cryobiology, biological rhythm), Evolutionary biology
    Institucionální podporaBC-A - RVO:60077344
    UT WOS000396466400001
    EID SCOPUS85032068717
    DOI10.14411/eje.2017.001
    AnotaceThe study deals with the development and survival of subadult stages of the spruce bark beetle at low temperatures in laboratory and in the field. Larvae and pupae slowly developped in the logs kept at winter conditions outdoors as well as at low temperatures of 10, 5 and 0°C in the laboratory. Sub-adult spruce bark beetles can mature over winter and the percentage of surviving individuals was significantly higher then expected, indicating a high potential of so called unfinished generations on damages during following spring swarming. Managemental strategies are briefly discussed.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2018
    Elektronická adresahttp://www.eje.cz/pdfs/eje/2017/01/01.pdf
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.