Počet záznamů: 1  

Zero-field studies of spin–lattice relaxation processesin non-Kramers doublet of LiF:Ni.sup.2+./sup.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0467655
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevZero-field studies of spin–lattice relaxation processesin non-Kramers doublet of LiF:Ni2+
    Tvůrce(i) Azamat, Dmitry (FZU-D) RID, ORCID
    Badalyan, A. G. (RU)
    Dejneka, Alexandr (FZU-D) RID, ORCID
    Jastrabík, Lubomír (FZU-D) RID, ORCID
    Lančok, Ján (FZU-D) RID, ORCID
    Číslo článku1026
    Zdroj.dok.Applied Physics A - Materials Science & Processing. - : Springer - ISSN 0947-8396
    Roč. 122, č. 12 (2016), s. 1-5
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaLiF:Ni2+ ; spin–lattice relaxation processes ; non-Kramers doublet of LiF:Ni2+
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPLO1409 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA16-22092S GA ČR - Grantová agentura ČR
    LM2015088 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000391422900034
    EID SCOPUS84995948072
    DOI10.1007/s00339-016-0557-y
    AnotaceWe use the inversion recovery technique with electron-spin-echo detection in order to study the non-resonant cross-relaxation of Ni2+–VLi with a faster relaxers—the exchange-coupled clusters of Ni2+ ions. An analysis of the results revealed a very high relaxation rate in non-Kramers doublet of LiF:Ni2+ The effect of a magnetic field on the spin–lattice relaxation of Ni2+ has
    estimated by comparing the results obtained for non-Kramers doublet around zero-magnetic field and for resonance at ~ 394 mT (X-band microwave frequency).
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.