Počet záznamů: 1  

Assessing ground compaction via time lapse surface wave analysis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0466671
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAssessing ground compaction via time lapse surface wave analysis
    Tvůrce(i) Dal Moro, Giancarlo (USMH-B) RID, ORCID, SAI
    Al-Arifi, N. (SA)
    Moustafa, S.S.R. (SA)
    Zdroj.dok.Acta geodynamica et geomaterialia. - : Ústav struktury a mechaniky hornin AV ČR, v. v. i. - ISSN 1214-9705
    Roč. 13, č. 3 (2016), s. 249-256
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaFull velocity spectrum (FVS) analysis ; ground compaction ; ground compaction ; phase velocities ; Rayleigh waves ; seismic data inversion ; surface wave dispersion ; surface waves
    Vědní obor RIVDC - Seismologie, vulkanologie a struktura Země
    Institucionální podporaUSMH-B - RVO:67985891
    UT WOS000384272300003
    EID SCOPUS84988457300
    DOI10.13168/AGG.2016.0006
    AnotaceThrough a case study, the paper presents an example of application of surface-wave analysis for the assessment of the ground compaction process accomplished in order to stabilize a harbour bank. After briefly recalling the fundamental points characterizing the adopted technique, seismic data acquired before and after the soil compaction are analyzed by means of the Full Velocity Spectrum approach and compared also with the penetrometer data commonly adopted to assess the performances of the compaction process. The results demonstrate that the analysis of surface-wave propagation represents an efficient and non-invasive tool for efficiently and reliably determining the near-surface characteristics also in a time-lapse perspective.
    PracovištěÚstav struktury a mechaniky hornin
    KontaktIva Švihálková, svihalkova@irsm.cas.cz, Tel.: 266 009 216
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.