Počet záznamů: 1  

Study of Site Effect at Seismic Station Located in Undermined Area of Karviná Region (Czech Republic)

  1. 1.
    SYSNO ASEP0464933
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevStudy of Site Effect at Seismic Station Located in Undermined Area of Karviná Region (Czech Republic)
    Tvůrce(i) Lednická, Markéta (UGN-S) RID, ORCID
    Kaláb, Zdeněk (UGN-S) RID
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.Acta Geophysica. - : Springer - ISSN 1895-6572
    Roč. 64, č. 5 (2016), s. 1715-1730
    Poč.str.16 s.
    Forma vydáníOnline - E
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.PL - Polsko
    Klíč. slovaKarviná region ; site effect ; SSR ; HVSR ; mining induced seismicity
    Vědní obor RIVJM - Inženýrské stavitelství
    CEPGP13-07027P GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUGN-S - RVO:68145535
    UT WOS000388118500024
    EID SCOPUS84995977164
    DOI10.1515/acgeo-2016-0053
    AnotaceThe Karviná region is well known as an area with an intensive mining induced seismicity. The local geological pattern, especially subsurface sedimentary layers, belongs to one of the most important factors that influence the amplification of seismic effect on the surface. In order to investigate the amplification effect, there are used methods of spectral ratio that enable to analyse records of vibrations. In the present study, two methods, signed as SSR (standard spectral ratio) and HVSR (horizontal to vertical spectral ratio), were used for the site effect evaluation. The analysis was performed in the populated Doubrava locality where high seismic loading on the surface due to mining induced seismicity is documented.
    PracovištěÚstav geoniky
    KontaktLucie Gurková, lucie.gurkova@ugn.cas.cz, Tel.: 596 979 354
    Rok sběru2017
    Elektronická adresahttp://agp.igf.edu.pl/files/64/5/Lednicka-Kalab.pdf
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.