Počet záznamů: 1  

Recommended vapor pressures for aniline, nitromethane, 2-aminoethanol, and 1-methyl-2-pyrrolidone

  1. 1.
    SYSNO ASEP0464698
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevRecommended vapor pressures for aniline, nitromethane, 2-aminoethanol, and 1-methyl-2-pyrrolidone
    Tvůrce(i) Růžička, K. (CZ)
    Fulem, Michal (FZU-D) RID, ORCID
    Mahnel, T. (CZ)
    Červinka, C. (CZ)
    Zdroj.dok.Fluid Phase Equilibria. - : Elsevier - ISSN 0378-3812
    Roč. 406, Nov (2015), 34-46
    Poč.str.13 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovarecommended vapor pressure equations ; heat capacity ; ideal-gas thermodynamic properties ; aniline ; nitromethane
    Vědní obor RIVBJ - Termodynamika
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000362143400005
    EID SCOPUS84941773700
    DOI10.1016/j.fluid.2015.06.045
    AnotaceRecommended vapor pressure data for important industrial solvents, aniline, nitromethane, 1-methyl-2-pyrrolidone, and 2-aminoethanol, were developed by the simultaneous correlation of vapor pressure and related thermal data (heat capacities of condensed phases, ideal-gas heat capacities and calorimetrically determined enthalpies of vaporization). For 1-methyl-2-pyrrolidone and 2-aminoethanol, new vapor pressure data were obtained using the static method and new liquid phase heat capacities were determined by Tian-Calvet calorimetry while for remaining compounds relevant thermodynamic data were taken from the literature. The thermodynamic properties in the ideal gaseous state were calculated using the methods of statistical thermodynamics based on experimental as well as calculated fundamental vibrational frequencies and molecular structure data. Comparisons with literature values are shown for all measured and derived properties.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.