Počet záznamů: 1  

Overwintering biology and limits of cold tolerance in larvae of pistachio twig borer, Kermania pistaciella

  1. 1.
    SYSNO ASEP0460474
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevOverwintering biology and limits of cold tolerance in larvae of pistachio twig borer, Kermania pistaciella
    Tvůrce(i) Mollaei, Maedeh (BC-A)
    Izadi, H. (IR)
    Šimek, Petr (BC-A) RID, ORCID
    Košťál, Vladimír (BC-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Bulletin of Entomological Research. - : Cambridge University Press - ISSN 0007-4853
    Roč. 106, č. 4 (2016), s. 538-545
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovacold hardiness ; supercooling ; quiescence
    Vědní obor RIVED - Fyziologie
    CEPGA13-18509S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaBC-A - RVO:60077344
    UT WOS000379418000014
    EID SCOPUS84963654032
    DOI10.1017/S0007485316000237
    AnotacePistachio twig borer, /Kermania/ /pistaciella /is an important pest of pistachio trees.We found thatoverwintering larvae of the Rafsanjan (Iran) population of /K/. /pistaciella/rely on maintaining a stably high supercooling capacity throughout the cold season. High cold tolerance during dormancy was not associated with accumulation of any low-molecular mass cryoprotective substances. The SCP sets the limit of cold tolerance in pistachio twig borer, meaning that high mortality of overwintering populations can be expected only in the regions or years where or when the temperatures fall below the average larval SCP (/i.e./ below -20°C). Partial mortality can be expected also when temperatures repeatedly drop close the SCP on a diurnal basis.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.