Počet záznamů: 1
Jak organické látky produkované fytoplanktonem ovlivňují procesy úpravy vody?
- 1.
SYSNO ASEP 0459891 Druh ASEP K - Konferenční příspěvek (lokální konf.) Zařazení RIV Stať ve sborníku Název Jak organické látky produkované fytoplanktonem ovlivňují procesy úpravy vody? Překlad názvu What is the impact of algal organic matter on drinking water treatment processes? Tvůrce(i) Pivokonský, Martin (UH-J) SAI, ORCID, RID
Janda, V. (CZ)Zdroj.dok. Sborník konference Pitná voda 2016. - České Budějovice : WE&T Team, 2016 - ISBN 978-80-905238-2-1
S. 49-61Poč.str. 13 s. Forma vydání Tištěná - P Akce Konference Pitná voda Datum konání 23.05.2016 - 26.05.2016 Místo konání Tábor Země CZ - Česká republika Typ akce WRD Jazyk dok. cze - čeština Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova AOM (Algal Organic Matter) ; coagulation ; drinking water treatment Vědní obor RIV BK - Mechanika tekutin Institucionální podpora UH-J - RVO:67985874 Anotace Příspěvek se zabývá složením a vlivem organických látek produkovaných fytoplanktonem, tzv. AOM (Agal Organic Matter) na koagulaci při úpravě vody. Popsán je charakter a složení AOM s ohledem na procesy úpravy vody, především pak zastoupení peptidů/proteinů a sacharidů, velikost molekul AOM, afinita k vodě, přítomnost funkčních skupin a velikost povrchového náboje. Dále se příspěvek zabývá odstranitelností AOM koagulací, její inhibicí pomocí tvorby povrchových ligandových komplexů s produkty hydrolýzy koagulačních činidel a také vlivem AOM na koagulaci ostatních ve vodě přítomných znečišťujících příměsí. Překlad anotace The paper is focused on the influence of AOM (Algal Organic Matter) on coagulation during drinking water treatment. Composition and properties of AOM are discussed as well as the impact of these compounds on the mechanisms and efficacy of coagulation. Pracoviště Ústav pro hydrodynamiku Kontakt Soňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003 Rok sběru 2017
Počet záznamů: 1