Počet záznamů: 1  

VZ 15/2015 Metodika získávání kanabinoidů z technického konopí pomocí superkritické extrakce.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0457851
    Druh ASEPO - Ostatní výsledky
    Zařazení RIVO - Ostatní
    NázevVZ 15/2015 Metodika získávání kanabinoidů z technického konopí pomocí superkritické extrakce.
    Překlad názvuVZ 15/2015 Methods for Extraction of Cannabinoids from Industrial Strains of Hemp by Supercritical Extraction.
    Tvůrce(i) Sajfrtová, Marie (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Storch, Jan (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Sýkora, Jan (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Rok vydání2015
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovacannabinoids ; extraction ; carbon dioxide
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceZpráva popisuje postup pro izolaci kanabinoidů z různých odrůd technického konopí metodou superkitické extrakce oxidem uhličitým. Bylo zjištěno, že na obsah kanabinoidů ve výsledném výtažku má zásadní vliv zpracování rostlinného materiálu před vlastní extrakcí, nastavení parametrů (teplota, tlak, průtok) superkritického oxidu uhličitého a zařazení separátoru pro odstranění balastních látek. Za optimálních podmínek může obsah kanabinoidů ve výtažku dosáhnout až 70%.
    Překlad anotaceThe report describes the isolation procedure of various cannabinoids from industrial strains of hemp via extraction by supercritical carbon dioxide. It was found that the cannabinoid content in the final extract is affected by the treatment of plant material before extraction, by parameter settings (temperature, pressure, flow rate) of the carbon dioxide and by insertion of separator for removal of ballast. The cannabinoid content can reach 70% in the final extract under optimal conditions.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.