Počet záznamů: 1  

A comment on the flat plate leading edge shape on laminar-turbulent transition

  1. 1.
    SYSNO ASEP0452800
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevA comment on the flat plate leading edge shape on laminar-turbulent transition
    Tvůrce(i) Antoš, Pavel (UT-L) RID, ORCID
    Jonáš, Pavel (UT-L) RID
    Procházka, Pavel P. (UT-L) RID, ORCID, SAI
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Experimental Fluid Mechanics 2015. - Liberec : Polypress s.r.o, 2015 / Dančová P. ; Veselý M.
    Rozsah strans. 32-37
    Poč.str.6 s.
    Forma vydáníNosič - C
    AkceExperimental Fluid Mechanics 2015 /10./
    Datum konání17.11.2015-20.11.2015
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaflat plate ; laminar-turbulent transition ; HW anemometry
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEPGAP101/12/1271 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUT-L - RVO:61388998
    AnotaceLaminar-turbulent transition region is investigated in zero pressure gradient boundary layers developing on flat plates with different shapes of leading edges namely with the elliptical profile; the superelliptical one and with the thin circle profile. The mean flow field characteristics are presented and discussed. Near downstream from the leading edge are mean velocity profiles very similar to the Blasius solution in all compared configurations. The dramatic effect of the leading edge is ascertained in the beginning of the skin friction coefficient deflection from the course after Blasius solution. The start of deflection is moving downstream in sequence: elliptic – super-elliptic – circle shape. The length of the transitional region shortens in the opposed sequence.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.