Počet záznamů: 1  

Cyclic softening in the MA956 ODS steel

  1. 1.
    SYSNO ASEP0449380
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevCyclic softening in the MA956 ODS steel
    Tvůrce(i) Kuběna, Ivo (UFM-A) RID, ORCID
    Polák, Jaroslav (UFM-A) RID, ORCID
    Kruml, Tomáš (UFM-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.ICM 12 - Book of abstracts. - Germany, Karlsruhe, 2015
    S. 378
    Poč.str.1 s.
    AkceICM 12 – International Conference on the Mechanical Behavior of Materials /12./
    Datum konání10.05.2015-14.05.2015
    Místo konáníKarlsruhe
    ZeměDE - Německo
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaODS steel ; low cycle fatigue, ; microstructure ; cyclic softening
    Vědní obor RIVJL - Únava materiálu a lomová mechanika
    Institucionální podporaUFM-A - RVO:68081723
    AnotaceHigh chromium steel (MA956) prepared by mechanical alloying (MA) and strengthened by fine oxide dispersion was investigated. Corse microstructure with grains larger than 100 mm was revealed. The oxide distribution was analyzed by the means of transmission electron microscopy. Specimens were cycled with constant strain amplitude and strain rate at room temperature. Continuous cyclic softening consisting of three stages was measured. Short initial stage of rapid cyclic softening was followed by relatively long stage where the softening rate is constant and lower than the one measured in the first stage. In last stage, cyclic softening rate again increases, but this rather influenced by the growth of long cracks. Cyclic softening and role of oxide dispersion was discussed in relation with microstructural observations. Moreover, microstructure and cyclic softening of the MA956 steel is compared with different ODS steels.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.