Počet záznamů: 1  

Properties of boron-doped epitaxial diamond layers grown on (110) oriented single crystal substrates

  1. 1.
    SYSNO ASEP0448214
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevProperties of boron-doped epitaxial diamond layers grown on (110) oriented single crystal substrates
    Tvůrce(i) Mortet, Vincent (FZU-D) RID, ORCID
    Pernot, J. (FR)
    Jomard, F. (FR)
    Soltani, A. (FR)
    Remeš, Zdeněk (FZU-D) RID, ORCID
    Barjon, J. (FR)
    D´Haen, J. (BE)
    Haenen, K. (BE)
    Zdroj.dok.Diamond and Related Materials. - : Elsevier - ISSN 0925-9635
    Roč. 35, Mar (2015), s. 29-34
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovadiamond ; boron ; doping ; crystalline orientation
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGA13-31783S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000352046700005
    EID SCOPUS84921984756
    DOI10.1016/j.diamond.2015.01.006
    AnotaceBoron doped diamond layers have been grown on (110) single crystal diamond substrates with B/C ratios up to 20 ppmin the gas phase. The surface of the diamond layers observed by scanning electronmicroscopy consists of(100) and (113)micro-facets. Fourier Transform Photocurrent Spectroscopy indicates substitutional boron incorporation. Electrical properties were measured using Hall effect from 150 to 1000 K. Secondary ion mass spectrometry analyses are consistent with the high incorporation of boron determined by electrical measurements. Amaximummobility of 528 cm2 V−1 s−1 wasmeasured at roomtemperature for a charge carrier concentration of 1.1 1013 cm−3. Finally, properties of boron doped (110) diamond layers are compared with layers on (100) and (111) orientated substrates.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.