Počet záznamů: 1  

Fully probabilistic knowledge expression and incorporation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0438275
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevFully probabilistic knowledge expression and incorporation
    Tvůrce(i) Kárný, Miroslav (UTIA-B) RID, ORCID
    Guy, Tatiana Valentine (UTIA-B) RID, ORCID
    Kracík, J. (CZ)
    Nedoma, Petr (UTIA-B)
    Bodini, A. (IT)
    Ruggeri, F. (IT)
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Statistics and its Interface - ISSN 1938-7989
    Roč. 7, č. 4 (2014), s. 503-515
    Poč.str.13 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaBayesian estimation ; knowledge elicitation ; just-in-time modelling ; controlled autoregressive model
    Vědní obor RIVBB - Aplikovaná statistika, operační výzkum
    CEPGA13-13502S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUTIA-B - RVO:67985556
    UT WOS000348624200008
    EID SCOPUS84920065538
    DOI10.4310/SII.2014.v7.n4.a7
    AnotaceAn exploitation of prior knowledge in parameter estimation becomes vital whenever measured data is not informative enough. Elicitation of quantified prior knowledge is a well-elaborated art in societal and medical applications but not in the engineering ones. Frequently required involvement of a facilitator is mostly unrealistic due to either facilitator’s high costs or complexity of modelled relationships that cannot be grasped by humans. This paper provides a facilitator-free approach based on an advanced knowledgesharing methodology. It presents the approach on commonly available types of knowledge and applies the methodology to a normal controlled autoregressive model.
    PracovištěÚstav teorie informace a automatizace
    KontaktMarkéta Votavová, votavova@utia.cas.cz, Tel.: 266 052 201.
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.