Počet záznamů: 1  

Nanocharacterization of the negative stiffness of ferroelectric materials

  1. 1.
    SYSNO ASEP0436159
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevNanocharacterization of the negative stiffness of ferroelectric materials
    Tvůrce(i) Skandani, A.A. (US)
    Čtvrtlík, Radim (FZU-D) RID, ORCID
    Al-Haik, M. (US)
    Zdroj.dok.Applied Physics Letters. - : AIP Publishing - ISSN 0003-6951
    Roč. 105, č. 8 (2014), "082906-1"-"082906-5"
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaferroelectric materials ; negative stiffness ; thermomechanical environments
    Vědní obor RIVJJ - Ostatní materiály
    CEPTA03010743 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000342753500057
    EID SCOPUS84907345990
    DOI10.1063/1.4894274
    AnotacePhase changing materials such as ferroelectric materials could exhibit negative stiffness under certain thermomechanical environments. This negative stiffness is embodied by a deflection along the opposite direction of the applied load. So far negative stiffness materials were investigated with the specific morphology of embedded inclusions in stiff matrices then the resulting composite is studied to measure the behavior of each constituent indirectly. In this study, a modified nonisothermal nanoindentation method is developed to measure the negative stiffness of triglycine sulfate single crystal directly. This in-situ method is intended to first demonstrate the feasibility of detecting the negative stiffness via nanoindentation and nanocreep of a ferroelectric material at its Curie point and then to quantify the negative stiffness without the need for embedding the crystal within a stiffer matrix.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.