Počet záznamů: 1  

Influence of surface-modified maghemite nanoparticles on in vitro survival of human stem cells

  1. 1.
    SYSNO ASEP0433566
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevInfluence of surface-modified maghemite nanoparticles on in vitro survival of human stem cells
    Tvůrce(i) Babič, Michal (UMCH-V) RID, ORCID
    Horák, Daniel (UMCH-V) RID, ORCID
    Lukash, L. L. (UA)
    Ruban, T. A. (UA)
    Kolomiets, Y. N. (UA)
    Shpylova, S. P. (UA)
    Grypych, O. A. (UA)
    Zdroj.dok.Beilstein Journal of Nanotechnology. - : Beilstein - Institut zur Foerderung der Chemischen Wissenschaften - ISSN 2190-4286
    Roč. 5, 8 October (2014), s. 1732-1737
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovamaghemite ; magnetic ; MTT assay
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPEE2.3.30.0029 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LH14318 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUMCH-V - RVO:61389013
    UT WOS000344115100001
    DOI10.3762/bjnano.5.183
    AnotaceSurface-modified maghemite (γ-Fe2O3) nanoparticles were obtained by using a conventional precipitation method and coated with D-mannose and poly(N,N-dimethylacrylamide). Both the initial and the modified particles were characterized by transmission electron microscopy and dynamic light scattering with regard to morphology, particle size and polydispersity. In vitro survival of human stem cells was then investigated by using the methyl thiazolyl tetrazolium (MTT) assay, which showed that D-mannose- and poly(N,N-dimethylacrylamide)-coated γ-Fe2O3 particles exhibit much lower level of cytotoxicity than the non-coated γ-Fe2O3.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.