Počet záznamů: 1  

Highly enhanced vapor sensing of multi-walled carbon nanotube network sensors by n-butylamine functionalization

  1. 1.
    SYSNO ASEP0431942
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHighly enhanced vapor sensing of multi-walled carbon nanotube network sensors by n-butylamine functionalization
    Tvůrce(i) Slobodian, P. (CZ)
    Říha, Pavel (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Cavallo, P. (AR)
    Barbero, C.A. (AR)
    Cvelbar, U. (SI)
    Benlikaya, R. (TR)
    Petras, D. (CZ)
    Sáha, P. (CZ)
    Zdroj.dok.Journal of Nanomaterials. - : Hindawi - ISSN 1687-4110
    Roč. 2014, August (2014), Article ID 589627
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovacarbon nanotube (CNT) ; multiwall carbon nanotube (MWCNT) ; nanotube networks ; volatile organic compounds (VOC)
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    Institucionální podporaUH-J - RVO:67985874
    UT WOS000342948200001
    EID SCOPUS84907418016
    DOI10.1155/2014/589627
    AnotaceThe sensing of volatile organic compounds by multiwall carbon nanotube networks of randomly entangled pristine nanotubes or the nanotubes functionalized by n-butylamine, which were deposited on polyurethane supporting electrospinned nonwoven membrane, has been investigated. The results show that the sensing of volatile organic compounds by functionalized nanotubes considerably increases with respect to pristine nanotubes. The increase is highly dependent on used vapor polarity. For the case of highly polar methanol, the functionalizedMWCNT network exhibits even more than eightfold higher sensitivity in comparison to the network prepared from pristine nanotubes.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.