Počet záznamů: 1  

Combination and QCD analysis of charm production cross sectionmeasurements in deep-inelastic ep scattering at HERA

  1. 1.
    SYSNO ASEP0425769
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevCombination and QCD analysis of charm production cross sectionmeasurements in deep-inelastic ep scattering at HERA
    Tvůrce(i) Abramowicz, H. (IL)
    Abt, I. (DE)
    Adamczyk, L. (PL)
    Cvach, Jaroslav (FZU-D) RID, ORCID
    Hladký, Jan (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Reimer, Petr (FZU-D) RID, ORCID
    Zálešák, Jaroslav (FZU-D) RID, ORCID
    Celkový počet autorů484
    Zdroj.dok.European Physical Journal C. - : Springer - ISSN 1434-6044
    Roč. 73, č. 2 (2013), 1-26
    Poč.str.26 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovadeep-inelasic scattering ; proton structure function ; charm production
    Vědní obor RIVBF - Elementární částice a fyzika vys. energií
    CEPLC527 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LA09042 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000318289600017
    EID SCOPUS8487634239
    DOI10.1140/epjc/s10052-013-2311-3
    AnotaceMeasurements of open charm production cross sections in deep-inelastic ep scattering at HERA from the H1 and ZEUS Collaborations are combined. Reduced cross sections for charm production are obtained in the kinematic range of photon virtuality 2.5 < Q2 < 2000 GeV2 and Bjorken scaling variable 3x10(-5) < x < 5x10(-2). The combined charm data together with inclusive deep-inelastic cross sections are used as input for a detailed NLO QCD analysis to study the influence of different heavy flavour schemes on the parton distribution functions. The implications on the NLO predictions for W and Z production at the LHC are investigated.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.