Počet záznamů: 1  

Optimization of N-glycopeptides analysis methods and their preliminary application to barley proteins study

  1. 1.
    SYSNO ASEP0422562
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevOptimization of N-glycopeptides analysis methods and their preliminary application to barley proteins study
    Tvůrce(i) Benkovská, Dagmar (UIACH-O)
    Flodrová, Dana (UIACH-O)
    Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCID
    Laštovičková, Markéta (UIACH-O) RID, ORCID
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Chemické Listy. Roč. 107, Issue s3.. - Praha : Česká společnost chemická, 2013 - ISSN 0009-2770
    Rozsah strans. 296-298
    Poč.str.3 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceCECE Junior 2013
    Datum konání12.11.2013-13.11.2013
    Místo konáníBrno
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaglycosylation ; post-translational modification ; barley ; N-glycopetptides
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPEE2.3.20.0182 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GPP503/12/P395 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUIACH-O - RVO:68081715
    UT WOS000328730800005
    AnotaceN-glycosylation is the most frequently studied plant protein post-translational modification. The analysis of Nglycopeptides after protein proteolytic digestion offers information about the structure of both oligosaccharide and peptide moiety. However, this method has so far been less commonly used. Since glycopeptides hardly ionize during MS analysis in the presence of non-glycosylated peptides, they need to be separated from the complex peptide mixture. In this study, the glycopeptides enrichment, purification and analysis methods were successfully optimized on two standard N-glycoproteins. Concanavalin A (ConA) lectin tips were used for glycopeptide capturing, and obtained fractions were purified on carbon tips and analyzed using MALDI-TOF mass spectrometry. The differences in the CID fragmentation of certain types of glycopeptides were found. This technique was then applied to glycopeptide analysis of barley grain and malt proteins. Several barley glycopeptides were found, however, their identification was very difficult. More proteins separation techniques will be required before this enrichment procedure in further studies.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.