Počet záznamů: 1  

Chemical modifications and stability of diamond nanoparticles resolved by infrared spectroscopy and Kelvin force microscopy

  1. 1.
    SYSNO ASEP0398427
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevChemical modifications and stability of diamond nanoparticles resolved by infrared spectroscopy and Kelvin force microscopy
    Tvůrce(i) Kozak, Halyna (FZU-D) RID, ORCID
    Remeš, Zdeněk (FZU-D) RID, ORCID
    Houdková, Jana (FZU-D) RID, ORCID
    Stehlík, Štěpán (FZU-D) RID, ORCID
    Kromka, Alexander (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Rezek, Bohuslav (FZU-D) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Journal of Nanoparticle Research. - : Springer - ISSN 1388-0764
    Roč. 15, č. 4 (2013), "1568-1"-"1568-9"
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovadiamond nanoparticles ; chemical modification ; GAR-FTIR ; AFM ; KFM ; XPS
    Vědní obor RIVBH - Optika, masery a lasery
    CEPGAP108/12/0910 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GPP205/12/P331 GA ČR - Grantová agentura ČR
    LH12186 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000318554400066
    DOI10.1007/s11051-013-1568-7
    AnotaceChemically modified 5-nm detonation diamond nanoparticles (DNPs) are characterized by grazing angle reflectance (GAR) Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR), Kelvin force microscopy (KFM), and X-ray photoelectron spectroscopy (XPS). Using GAR-FTIR we discuss the surface chemistry and stability of the as-received DNPs, and compare them with DNPs modified by annealing in air or by oxygen plasma treatment. Surface potentials of DNPs obtained by KFM are well correlated with the GAR-FTIR measurements. XPS characterization corroborates DNPs compositional changes after the modification procedures.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.