Počet záznamů: 1  

Chiral Room-Temperature Ionic Liquids: Insight from Molecular Dynamics Simulations

  1. 1.
    SYSNO ASEP0394574
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevChiral Room-Temperature Ionic Liquids: Insight from Molecular Dynamics Simulations
    Tvůrce(i) Lísal, Martin (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Chval, Z. (CZ)
    Storch, Jan (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Izák, Pavel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Aim, Karel (UCHP-M) RID, SAI
    Zdroj.dok.Technical Program, Poster Session III. - - : -, 2013 - ISBN N
    S. 1
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníNosič - C
    AkceInternational Conference on Properties and Phase Equilibria for Products and Process Design /13./
    Datum konání26.05.2013-30.05.2013
    Místo konáníIguazu Falls
    ZeměAR - Argentina
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.AR - Argentina
    Klíč. slovaRTIL ; molecular dynamics ; simulation
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceIt is a well-known fact that two enantiomers may exhibit completely different pharmacological activity. Separation of a relevant enantiomer from a racemic mixture is then one of the problems faced by pharmaceutical industry. A promising way for such separations appears to be the technique based on enantioselective membranes utilizing chiral roomtemperature ionic liquids (RTILs). Molecular dynamics simulations were performed to predict thermodynamic and structural properties of the chiral RTILs at temperature of 300 K and pressure of 1 atm. The studied chiral RTILs are currently tested for separation of a racemic mixture of α-pinenes and the reported simulations complement their experimental characterization.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.