Počet záznamů: 1
Glycoproteins and protein glycations identified in barley grain and malt by 2D-HPLC
- 1.
SYSNO ASEP 0391056 Druh ASEP A - Abstrakt Zařazení RIV Záznam nebyl označen do RIV Zařazení RIV Není vybrán druh dokumentu Název Glycoproteins and protein glycations identified in barley grain and malt by 2D-HPLC Tvůrce(i) Žídková, Jitka (UIACH-O)
Petry-Podgórska, Inga (UIACH-O)
Laštovičková, Markéta (UIACH-O) RID, ORCID
Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCIDCelkový počet autorů 4 Zdroj.dok. Materials Structure in Chemistry, Biology, Physics and Technology. - : Czech and Slovak Crystallographic Association - ISSN 1211-5894
Roč. 20, č. 1 (2013), s. 43Poč.str. 1 s. Forma vydání Tištěná - P Akce Discussion in Structural Molecular Biology /11./ Datum konání 14.03.2013-16.03.2013 Místo konání Nové Hrady Země CZ - Česká republika Typ akce EUR Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova barley grain ; glycoproteins ; 2D-HPLC ; MS/MS Vědní obor RIV CB - Analytická chemie, separace CEP GPP503/12/P395 GA ČR - Grantová agentura ČR Institucionální podpora UIACH-O - RVO:68081715 Anotace Two-dimensional liquid chromatography (ion-exchange and reversed-phase) with off-line mass-spectrometric detection (MALDI-TOF-MS/MS) has been used to analyze glycoproteins and glycated proteins in barley grain and malt. Seven glycoproteins were identified by partial sequencing based on fragmentation MS/MS spectra. Glycations were observed for five out of 16 unambiguously assigned proteins in malt extract, while no glycation was detected in barley grains. The results document that the proposed analytical procedure is well suited for monitoring carbohydrate-modified proteins in cereal products and their end foodstuff products. Pracoviště Ústav analytické chemie Kontakt Iveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234 Rok sběru 2013
Počet záznamů: 1