Počet záznamů: 1  

Glycoproteins and protein glycations identified in barley grain and malt by 2D-HPLC

  1. 1.
    SYSNO ASEP0391056
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevGlycoproteins and protein glycations identified in barley grain and malt by 2D-HPLC
    Tvůrce(i) Žídková, Jitka (UIACH-O)
    Petry-Podgórska, Inga (UIACH-O)
    Laštovičková, Markéta (UIACH-O) RID, ORCID
    Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCID
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Materials Structure in Chemistry, Biology, Physics and Technology. - : Czech and Slovak Crystallographic Association - ISSN 1211-5894
    Roč. 20, č. 1 (2013), s. 43
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceDiscussion in Structural Molecular Biology /11./
    Datum konání14.03.2013-16.03.2013
    Místo konáníNové Hrady
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovabarley grain ; glycoproteins ; 2D-HPLC ; MS/MS
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPGPP503/12/P395 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUIACH-O - RVO:68081715
    AnotaceTwo-dimensional liquid chromatography (ion-exchange and reversed-phase) with off-line mass-spectrometric detection (MALDI-TOF-MS/MS) has been used to analyze glycoproteins and glycated proteins in barley grain and malt. Seven glycoproteins were identified by partial sequencing based on fragmentation MS/MS spectra. Glycations were observed for five out of 16 unambiguously assigned proteins in malt extract, while no glycation was detected in barley grains. The results document that the proposed analytical procedure is well suited for monitoring carbohydrate-modified proteins in cereal products and their end foodstuff products.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.