Počet záznamů: 1
Allergic sensitization to ovalbumin in mouse model of food allergy is accompanied by stimulation of enterocyte brush border alkaline phosphatase activity
- 1.
SYSNO ASEP 0390888 Druh ASEP A - Abstrakt Zařazení RIV Záznam nebyl označen do RIV Zařazení RIV Není vybrán druh dokumentu Název Allergic sensitization to ovalbumin in mouse model of food allergy is accompanied by stimulation of enterocyte brush border alkaline phosphatase activity Tvůrce(i) Schwarzer, Martin (MBU-M) ORCID, RID
Kozáková, Hana (MBU-M) RID, ORCID
Goliáš, Jaroslav (MBU-M) RID
Kverka, Miloslav (MBU-M) RID, ORCID
Cinová, Jana (MBU-M)
Rossmann, Pavel (MBU-M)
Tučková, Ludmila (MBU-M) RIDZdroj.dok. Genes and Nutrition - ISSN 1555-8932
Roč. 6, č. 1 (2012), s. 53-53Poč.str. 1 s. Akce Meeting of the European Intestinal Transport Group /24./ Datum konání 04.09.2012-07.09.2012 Místo konání Oxford Země GB - Velká Británie Typ akce EUR Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. US - Spojené státy americké Klíč. slova ovalbumin ; allergy Vědní obor RIV EC - Imunologie CEP IAA500200913 GA AV ČR - Akademie věd CEZ AV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011) Anotace The main egg protein ovalbumin (OVA) belongs to the six most frequent food allergens and its allergenicity is intensively studied in an experimental models. Aim In our study we focused not only on immune responses but also on changes in allergenicity of ovalbumin after the thermal treatment in mouse model of Type I food allergy. We observed that allergic response in experimental model of food allergy to OVA is strongly influenced by its thermal processing and that activity of jejunal alkaline phosphatase has a pivotal role in intestinal homeostasis Pracoviště Mikrobiologický ústav Kontakt Eliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231 Rok sběru 2013
Počet záznamů: 1