Počet záznamů: 1  

Allergic sensitization to ovalbumin in mouse model of food allergy is accompanied by stimulation of enterocyte brush border alkaline phosphatase activity

  1. 1.
    SYSNO ASEP0390888
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevAllergic sensitization to ovalbumin in mouse model of food allergy is accompanied by stimulation of enterocyte brush border alkaline phosphatase activity
    Tvůrce(i) Schwarzer, Martin (MBU-M) ORCID, RID
    Kozáková, Hana (MBU-M) RID, ORCID
    Goliáš, Jaroslav (MBU-M) RID
    Kverka, Miloslav (MBU-M) RID, ORCID
    Cinová, Jana (MBU-M)
    Rossmann, Pavel (MBU-M)
    Tučková, Ludmila (MBU-M) RID
    Zdroj.dok.Genes and Nutrition - ISSN 1555-8932
    Roč. 6, č. 1 (2012), s. 53-53
    Poč.str.1 s.
    AkceMeeting of the European Intestinal Transport Group /24./
    Datum konání04.09.2012-07.09.2012
    Místo konáníOxford
    ZeměGB - Velká Británie
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaovalbumin ; allergy
    Vědní obor RIVEC - Imunologie
    CEPIAA500200913 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    AnotaceThe main egg protein ovalbumin (OVA) belongs to the six most frequent food allergens and its allergenicity is intensively studied in an experimental models. Aim In our study we focused not only on immune responses but also on changes in allergenicity of ovalbumin after the thermal treatment in mouse model of Type I food allergy. We observed that allergic response in experimental model of food allergy to OVA is strongly influenced by its thermal processing and that activity of jejunal alkaline phosphatase has a pivotal role in intestinal homeostasis
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.