Počet záznamů: 1  

Impact Test as a Tool for Evaluation of Peach Firmness

  1. 1.
    SYSNO ASEP0389110
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevImpact Test as a Tool for Evaluation of Peach Firmness
    Tvůrce(i) Severa, L. (CZ)
    Nedomová, Š. (CZ)
    Buchar, J. (CZ)
    Trnka, Jan (UT-L) RID
    Dvořáková, Pavla (UT-L) RID, ORCID
    Zdroj.dok.VII International Peach Symposium - ISHS Acta Horticulturae 962. - Lleida : International Society for Horticultural Science, 2012 / Girona J. Marsal J. - ISSN 0567-7572 - ISBN 9789066056152
    Rozsah strans. 577-584
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceInternational Peach Symposium /7./
    Datum konání08.06.2009-11.06.2009
    Místo konáníLleida
    ZeměES - Španělsko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.ES - Španělsko
    Klíč. slovapenetration test ; non-destructive loading ; frequency response
    Vědní obor RIVGM - Potravinářství
    CEPIAA201990701 GA AV ČR - Akademie věd
    Institucionální podporaUT-L - RVO:61388998
    CEZAV0Z20760514 - UT-L (2005-2011)
    UT WOS000323610100078
    AnotaceThe paper involves experimental results on the peaches’ firmness evaluation. The ‘Red Heaven’ peaches have been used. The firmness has been evaluated by two independent methods: penetration test and non-destructive impact of the peach. Penetration method was based on resistance of the fruit flesh to deformation by the puncture probe. Non-destructive impact was carried out as free fall of the bar from defined height. After impacting the peach, the response has been measured in terms of surface displacement and/or surface velocity. The peach response has been evaluated both in the time and frequency domain.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.